عناب (Ziziphus jujuba Mill) درختی دارویی متعلق به تیره عناب (Rhamnaceae) است که به صورت خودرو در مناطق مختلفی از ایران پراکنش دارد. عناب از آسیای شرقی، جنوبی و خاورمیانه به سمت غرب گسترش پیدا کرده است ، به نحوی که از ۴۰۰۰ سال قبل در چین کشت می شده است و لذا به خرمای چینی نیز معروف است. در متون طب شرقی به ویژه در چین و کره مربوط به ۲۵۰۰ سال قبل، میوه ، دانه و پوست آن در درمان بی خوابی، کاهش اشتها، سوءهاضمه ، آرتریت و نیز عنوان ضد بارداری مصرف میکردهاند. میوه های آن دارای اثرات آنتی اکسیدان، ضدقارچ، ضدسرطان و افزایش ایمنی بدن میباشد؛ همچنین به عنوان غذا از سالهای متمادی مورد استفاده قرار میگرفتند . بخش گوشتی میوه عناب دارای پروتئین، چربی، کربوهیدرات، کلسیم، فسفر و آهن است.
| ارزش غذایی | در 100 گرم | واحد |
| آب | 19/20 | گرم |
| انرژی | 281 | کیلو کالری |
| پروتئین | 72/4 | گرم |
| چربی کل | 5/0 | گرم |
| قند کل | 52/72 | گرم |
| فیبر | 6 | گرم |
| مینرال ها | ||
| کلسیم | 63 | میلی گرم |
| آهن | 09/5 | میلی گرم |
| فسفر | 68 | میلی گرم |
| پتاسیم | 217 | میلی گرم |
| سدیم | 5 | میلی گرم |
| روی | 39 | میلی گرم |
| ویتامین ها | ||
| ویتامین سی | 6/217 | میلی گرم |
| تیامین | 047/0 | میلی گرم |
| ریبوفلاوین | 053/0 | میلی گرم |
| ویتامین بی 12 | 0 | میلی گرم |
| لیپید ها | ||
| کلسترول | 0 | میلی گرم |